VLFVAN LACUS FLEVO

Veloury

Onze eerste Eurasier is dus Veloury. Ze is geboren op 20 juni 2004 in Frankrijk en haar stamboomnaam is: Velours Noir Des Chevaloupsgreg. Velours Noir betekent 'zwart fluweel' in het Frans, en wij hebben daar dus Veloury van gemaakt maar je spreekt het op z'n Engels uit.

Veloury heeft als pup zijnde een aantal 'veel belovende' rapportjes gehad. Maar nadat zij haar gebit gewisseld had werden dit alleen maar 'gediskwalificeerde' rapportjes. Ze heeft namelijk na het wisselen de P4, een van de kiezen niet terug gekregen en dus een incompleet gebit. Aangezien dit erfelijk is, is ze helaas ook meteen uitgesloten voor de fok.

Veloury is echt een geweldige hond, met af en toe haar knorrige momenten. Ze is gewoon totaal geen 'ochtendhond'. Ze is nu ruim 8 jaar en dus al een veteraan, maar nog ontzettend actief! Zwemmen, rennen, spelen, klimmen, behendigheid en voornamelijk rollen zijn dan ook haar favoriete bezigheden. Maar 's avonds heerlijk lui op bed geknuffeld worden is ze ook niet vies van.

In het najaar van 2015 is Veloury helaas erg ziek geworden. Veel onderzoeken volgden. Tijdens een operatie bleek haar ziekte al zo te zijn verspreid, dat we haar niet meer hebben laten ontwaken uit de narcose. Op 3 december 2015 is Veloury overleden.

keer terug naar "onze honden"