VLFVAN LACUS FLEVO

foto

Wij zijn Arthur, Francis en Kelly en Tom in Almere. Ongeveer 15 jaar geleden zijn wij geinteresseerd geraakt in de Eurasier, en uiteindelijk hebben wij ons in 2002 op de wachtlijst laten zetten.

Bijna 2,5 jaar later werd onze droom eindelijk werkelijkheid en mochten we onze eerste Eurasier, Veloury, in Frankrijk ophalen. Sinds die dag zijn we nog meer van het ras gaan houden en hebben we besloten om te gaan fokken. Helaas kon dit niet met Veloury vanwege haar incomplete gebit. Toen hebben we besloten dat we ons gezin gaan uitbreiden met een nieuw Eurasier teefje.

Eind 2006 is Mushanga geboren. In 2010 heeft zij het eerste nestje van Van Lacus Flevo op de wereld gezet, en in 2013 het tweede nestje. Uit dit nestje is onder anderen Oxana geboren. Oxana is inmiddels gekeurd, en ze is toegelaten tot de fok. Het is onze bedoeling om de fok met haar voort te zetten.

De kennelnaam van Lacus Flevo is afkomstig van de plek waar wij wonen, Almere. Almere is gebouwt boven op de Zuiderzee. Een zee die tegenwoordig beterbekent is als 'het flevomeer', maar vroeger door de romeinen het 'Flevo Lacus' werd genoemt.